فرآيند توليدکاشي و سراميک با توجه به نوع محصول توليدي (کاشي کف، ديواري و پرسلاني) داراي 4 بخش اصلي آماده­ سازي، شکل­ دهي، پخت، درجه ­بندي و بسته­ بندي مواد است.


مواد اوليه:


مواد اوليه مورد استفاده در تهيه بدنه و لعاب بسيار متنوع بوده و با توجه به نوع محصول و درصد هر يک از آنها در بدنه کاشي متفاوت مي باشد، به طوري که بيش از ده­‍­ها نوع ماده شامل اکسيد­‍­ هاي في، کاني‍­هاي رسي، غير رسي و . را در بر گرفته و به سه دسته زيرتقسيم مي­شوند:


الف) مواد پلاستيک (شکل ­پذير)


 رسها يا کاني‍­هاي رسي پرمصرف­ ترين و قديمي­ ترين مواد اوليه در صنعت سراميک مي­‍­باشند که داراي خاصيت پلاستي سيته بوده و خاصيت شکل ­پذيري را به بدنه مي­دهند. رسها در واقع آلومينوسيليکات­ هايي ‍مي‍باشند که بعضا" ساختمان آبدار داشته و بعضي از آنها داراي خاصيت جذب آب بالايي مي­باشند. مهم­ترين ماده معدني اين کاني­ها کائولينيت است. عمده ­ترين کاني­هاي رسي مورد استفاده در اين صنعت، خاک چيني يا کائولن و بال کلي هستند.


ب) پرکننده­ ها


 پر کننده­ ها موادي غيرپلاستيک با نقطه ذوب و مقاومت شيميايي بالا هستند که به بدنه اضافه مي­گردند تا از تغيير شکل بدنه در خلال پخت جلوگيري کنند. مهم­ترين و رايج­ترين پرکننده­ها در اين صنعت، سيليس و آلومينا هستند که از کائولينيت به دست مي­آيند. از انواع سيليس آزاد موجود در طبيعت که در صنعت کاشي و سراميک مورد استفاده قرار مي­گيرد،کوارتز صخره­­اي، ماسه، ماسه سنگ، کوارتزيت و فلينت مي­باشد.


 ج)گدازآورها


 اين مواد به عنوان يکي از مواد اوليه در اين صنعت و به منظور کاهش نقطه ذوب بدنه يا لعاب مصرف مي­گردند. در هنگام پخت بدنه، گدازآورها ذوب گرديده و در هنگام سرد شدن فاز شيشه­اي را در بدنه به وجود مي­آورند و به سراميک استحکام مي­دهند.فلدسپات بطور کلي به گروه­هاي آلکالي، آلومينوسيليکاتها اطلاق مي­شود که در آنها کاني­هاي سديم و پتاسيم وجود دارد و مهم­ترين تامين­ کننده گدازآورهاي مصرفي در بدنه ­ها و لعابها مي­باشند. سنگ­ چيني يا سنگ کورنيش و نفلين سينيت از انواع سنگهايي هستند که به علت دارا بودن کاني­هاي فلدسپات بطور وسيعي در صنعت سراميک مورد استفاده قرار مي­گيرند. دو نوع اصلي از کاني­هاي فلدسپات که به ميزان زيادي مورد استفاده قرار مي­گيرند ارتوز و آلبيت  مي­باشند.


فرآيند توليد کاشي و سراميک:


الف- آماده­ سازي مواد


 اين بخش شامل آماده ­سازي مواد اوليه جهت تهيه بدنه کاشي مي­باشد. مراحل مختلف اين بخش با توجه به تکنولوژي بکار رفته جهت شکل دادن محصول توليدي (تهيه بدنه) و همچنين با توجه به نوع محصول توليدي متفاوت است.بعد از تهيه مواد اوليه و توزين آنها طبق فرمولاسيون مورد نظر کارخانه جهت تهيه بدنه هر محصول، مواد اوليه سخت خردايش مي­گردند. عمل خرد کردن سنگها (مواد اوليه) به وسيله انواع سنگ­ شکنها و خردکننده­ هاي فکي، غلطکي، چرخشي، چکشي و دوار انجام مي­گيرد. در ادامه خردايش، مواد اوليه تبديل به پودر (گرانول) مي­‍­شود. تهيه پودر نيز خود به دو روش تر و خشک صورت مي­گيرد. در روش خشک، مواد اوليه بعد از خردشدن، بصورت خشک در آسياب­هاي گلوله­اي آسياب شده و بصورت پودر در مي­‍­آيند، اما در روش تر، مواد اوليه به همراه مقدار معيني آب و مواد روانساز بوسيله آسيابهاي گلوله­اي بصورت دوغاب درآمده و دوغاب بعد از هموژن شدن، توسط خشک­ کن­هاي پاششي به ذرات پودر تبديل مي­شود. در بعضي موارد خاص در صنعت توليد کاشي، از خمير و يا اصطلاحا از کيک­هاي پالايه (بوسيله روش اکستروژن) جهت توليد کاشي­هاي خاص استفاده مي­شود.براي سهولت عمل به هم زدن مواد در آسياب­هاي گلوله­اي، موادي با نام روانساز به آن اضافه مي­کنند که باعث جلوگيري از ه شدن دوغاب و چسبيدن مواد به يکديگر مي­شود.


ب- شکل ­دهي


پس از آماده­ سازي مواد اوليه به صورت پودر به وسيله فشار پرس آن را تبديل به بدنه کاشي مي­نمايند که در اصطلاح به اين عمل تهيه بيسکوييت مي­گويند. در مواردي که مقدار آب موجود در پودر بدنه (گرانول) بيشتر از حدود 4 درصد باشد (حداکثر تا 9 درصد)، اصطلاح پرس نيمه خشک و يا مترادف آن اصطلاح پرس پودر را بکار مي­‍­برند. در مواردي که مقدار آب موجود در پودر بدنه کمتر از 4 درصد باشد، از اصطلاح پرس خشک استفاده مي‍­شود. روش پرس پودر در مجموع براي شکل­ هاي نسبتاً ساده مورد استفاده قرار مي­گيرد.


ج- پخت


اين بخش شامل کليه مراحل خشک کردن و پخت، اعم از پخت بدنه و پخت لعاب مي­باشد. لازم به ذکر است که در مراحل مختلف اين بخش، عمليات مونتاژ و پرداخت نيز انجام مي­گيرد، در صنايع توليد کاشي، با توجه به نوع محصول توليدي و نوع تکنولوژي بکار گرفته شده، فرآيند تک­پخت، دو پخت و سه پخت مورد استفاده قرار مي­گيرد. در ابتدا بدنه پخته شده و پس از لعاب زني پخت دوم انجام مي­گيرد. در صنعت کاشي به منظور ايجاد تنوع و زيبايي بيشتر، در برخي از توليدات با ايجاد نقوش بر روي کاشي ديواري به صورت چاپ بر روي کاشي، براي سومين بار پخته مي­شود.توليد کاشيکف بصورت تک­پخت انجام مي­شود. همچنين آخرين تکنولوژي در توليد کاشي ديواري نيز، فرآيند تک پخت است. در اين فرآيند، با توجه به همگوني درجه حرارت لازم جهت پخت بدنه و لعاب کليه مراحل پخت در يک مرحله صورت مي­گيرد.فرآيند توليد کاشي ديوار در ايران عموماً به صورت دو پخت انجام مي­‍­شود. در اين فرآيند به علت نياز به حرارت بالا جهت پخت و نياز لعاب به کار رفته در آن (موسوم به فريت) به درجه حرارت پائين، پخت بدنه و لعاب در دو مرحله و در کوره­ هاي جداگانه با درجه حرارت­هاي مختلف انجام مي­‍­شود.لعاب، لايه شيشه­اي نازکي است که سطوح بدنه­هاي سراميک را مي­ پوشاند. با توجه به خصوصيات مکانيکي و مقاومت شيميايي مورد انتظار از قطعه توليدي، بطور کلي دو نوع لعاب در ساخت اين فرآورده­ها استفاده مي­شود، لعاب­هاي خام و لعاب­هاي فريت­شده. در توليد کاشي کف به علت نياز به مقاومت شيميايي بالا از لعاب خام و در توليد کاشي ديواري که نياز به لايه لعابي با مقاومت کمتر دارد، از لعاب پخته و يا اصطلاحاً فريت شده استفاده مي‍شود.


د- درجه بندي و بسته­ بندي


اين مرحله شامل درجه­ بندي فرآورده­هاي نهايي و بسته ­بندي جهت عرضه به بازار است که به دو روش دستي و يا اتوماتيک مي­تواند انجام گيرد.



يشتر بخوانيم


چه رنگ هايي با هم ست مي شوند ؟


ممبران ، کابينتي مقاوم در برابر رطوبت


راه ناگزير نوسازي بافت فرسوده


ويژگي هاي يک آپارتمان خو



خانه ساز خونتو بساز


آريا ابزار کيف ابزار آنلاين شما


ميان وعده سالم با ولوتينا خريد آنلاين از


برنج ايروني خريد آنلاين برنج هاي ايروني 


فروش لوازم ساختماني با اريکه تجارت دهگان


سيستم هاي سرمايشي و گرمايشي و تهويه مطبوع


 

بازسازي ساختمان قديمي در تهران
نماسازي
دکوراسيون داخلي
بازسازي منزل"/>

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Mark معرفی فروشگاههای اینترنتی چطور مي توانيم از اينستاگرام به درامد برسيم Pete اطلاعات عرفان و بلاگ ابوالفضل خلیلی Ozani رسانه ی آموزشی مکتب تی وی